
4 4 st ekologiska ägg
1.5 1.5 dl strösocker
1 1 st citron, skalet
200 200 g mascarponeost
4 4 dl vispgrädde
300 300 g digestivekex
Garnering
Jordgubbar, hallon, vinbär
Tips
Receptet ger 1 cheesecake.
Genom att använda en sockerkaksform får denna dessert ett lite lyxigare utseende, men det går såklart lika bra att göra den i en skål eller i en plastlåda. Skopa då upp cheesecaken med en sked i skålar vid servering.
Gör så här
1. Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon äggula i vitorna).
2. Vispa äggulor, strösocker och rivet citronskal poröst i en bunke.
3. Rör ner mascarponen.
4. Vispa grädden fluffig och vänd ner den i smeten.
5. Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten.
6. Krossa kexen fint i en mixer (eller lägg dem i en plastpåse och krossa med en kavel).
7. Varva smulor och smet i en sockerkaksform. Understa och översta lagret ska vara kexsmulor.
8. Knacka formen lätt mot bordet så att eventuella luftbubblor försvinner.
9. Frys smeten i 3–4 timmar, så att den är lättfryst vid servering.
10. Spola utsidan av formen med varmt vatten så lossnar cheesecaken lätt.
11. Servera med skivade jordgubbar och andra röda sommarbär.
Som en söt dröm.. Å inte alls svår!! Recept från http://www.recept.nu/
Kom precis hem från en mysig kväll hos R, vi åt rostade rotfrukter, klyftpotatis, kött å bea!! Hade jätte trevligt, tack för ikväll :)
Nu blir de ett varmt bad, brr va kallt det är ute... sen blire sängen!
Natti natti mina vänner!
XX
/N
1 kommentar:
oo så gott det ser ut, tror jag skall testa receptet nu till helgen.:)
Skicka en kommentar